top of page
unnamed.png

ONS VERHAAL

Als kleine schakel van de wereldorganisatie van Kiwanis International en Kiwanis International Europe, werd Kiwanis Gent Artevelde onder het peterschap van Kiwanis Gent Internationaal en van Kiwanis Antwerpen ter Schelde op 1 juni 1972 gecharterd met Europees nummer E0143.
Stichtend Voorzitter was Jef Snoeckx (†2015). Onze peteclubs zijn sindsdien: Kiwanis Oostende Noordzee, Kiwanis Tielt, Kiwanis Ninove Geraardsbergen, Kiwanis Eeklo Meetjesland, Kiwanis Damme Uilenspiegel, Kiwanis Gent Gravensteen en sinds 2016 Lochristi @ Flores. In 2017 neemt de club ook het peterschap op zich van de uit haar schoot ontstane Kiwanis Gent Golden Prinsenhof waar.
Het hoofddoel van onze serviceclub, is de vriendschap onder de leden te onderhouden, en weze het op bescheiden wijze, samen enige nood in de maatschappij te lenigen - de gouden regel indachtig: behandel de anderen zoals gij zelf door de anderen wenst behandeld te worden.
Op 01.06.2012 vierde de club haar 40-jarig bestaan.  In aanwezigheid van nog één stichtend lid in leven, Dr. Eric Cambie, welke voor de gelegenheid tijdens een academische zitting in het Stadhuis van Gent een ereplakket in ontvangst mocht nemen. Intussen enkele jaren verder wordt onze club als modelclub naar voor geschoven en als voorbeeld genoemd voor alle clubs in onze Divisie

Over: Over ons
bottom of page