top of page

40 Jaar Kiwanis Gent Artevelde

40 jaar Kiwanis Gent Artevelde en 22 jaar steun aan het Kinderkankerfonds Stichtend lid Eric Cambie ontvangt onderscheiding, Mw. Catharina Waelput van KKF neemt cheque van 10.000 € in ontvangst.40 Jaar Gent Artevelde en 22 jaar steun aan Kinderkankerfonds

01 juni 1972 charterde Kiwanis Club Gent Artevelde en op 01 juni 2012 werd dit 40-jarig bestaan op een passende en schitterende wijze gevierd. Het was op initiatief van huidig President Hugo Vercammen dat het directiecomité besloot aan deze verjaardag de nodige aandacht te schenken.

Een academische zitting in de mooie Pacificatiezaal van het Gentse stadhuis werd op passende wijze ingeleid door huidig president Hugo Vercammen en toegelicht door eminent lid Jo Decaluwé. Zij werd gevolgd door een zéér verzorgde receptie, was de aanzet tot een schitterende avond welke besloten werd met een feestelijk diner in de gerestaureerde Oude Vismijn.

Tijdens de academische zitting werd als kers op de taart ook nog eens een cheque van 10000 € afgegeven aan de vertegenwoordigster van het Kinderkankerfonds UZ-Gent Mw. Catharina Waelput. Zij onderstreepte de jarenlange inzet welke Gent Artevelde betoonde ten gunste van haar organisatie. Twee en twintig jaar lang zetten de leden van onze club zich nu reeds in tijdens de eindejaarsperiode om mits de verkoop van pluchen beestjes elk jaar opnieuw een mooi bedrag bijeen te sprokkelen voor het KKF. Hierbij krijgen zij ook de steun van een aantal Gentse Koninklijke Dekenijen waarvan de leden winkeliers hun gewaardeerde medewerking verlenen.

Ook de Gentse burgemeester Daniel Termont sprak zijn waardering uit voor de vele sociale noden die door Kiwanis Gent Artevelde gelenigd werden in de voorbije 40 jaar.

Als enig stichtend lid dat onze club nog telt werd aan Dr. Eric Cambie een ereplaket overhandigd door de imm. past governor van Kiwanis Internatioonal dhr. Filip Delanote.

Jo Decaluwe zorgde op zijn eigen ludieke manier voor de verwelkoming en inleiding van de verschillende sprekers. Rigo Messens bracht met zijn cello de zeer gesmaakte Bach Suite en zorgde voor een fraaie verpozing.

Dankzij een perfecte organisatie van de feestcommissie onder leiding van Thierry Willems en Luc Joos werd deze viering tot in de puntjes verzorgd. Alle aanwezigen werden bovendien nog vergast op een fantastisch jubileumboek dat door Vincent Messiaen werd gerealiseerd.

Deze uitgave werd mogelijk door de sponsoring van verschillende leden van de club, waarvoor dank.

Naar we later mochten vernemen waren alle deelnemers vol lof over dit geslaagde evenement en kan Gent Artevelde met volle vertrouwen verder werken aan de toekomst.

Proficiat aan voorzitter Hugo en zijn werkgroep, zij kunnen terugblikken op een mooie verwezenlijking en verder timmeren aan de toekomst van een bedrijvige club.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rebron

Comments


bottom of page