top of page

Hulpgoederen voor Myanmar

04.03.2003 – Twee volle containers medisch materiaal worden geladen aan het Gentse Ziekenhuis Jan Palfijn. Bestemming Myanmar. Dr. Frank Ingels, eminent lid van onze club is de bezieler van het project.

KIWANIS CLUB GENT ARTEVELDE DOET HET WEER !

Met tussentijd van amper een paar maanden heeft Kiwanis Club Gent Artevelde voor de tweede keer een lading medisch materiaal naar Myanmar (vroegere Birma) gestuurd. Liefst twee 40' containers volgestouwd met ziekenhuisbedden, pompen voor alterneermatrassen + matrassen, nachtkastjes, gordijnen, lichtbakken, zetels en stoelen, nachtstoelen, looprekjes, een paar paletten met keukenmateriaal enz.

Dit alles vanuit het Jan Palfijn Ziekenhuis in Gent en in samenwerking met de vzw Steunfonds Myanmar welke onder de impuls van vooral Mw. Yve Callebaut er over waakt dat al dit materiaal oordeelkundig herbruikt wordt in een aantal ziekenhuizen terplaatse.

Daar de vorige zending van twee containers inmiddels zéér goede diensten bewijst werd het initiatief met véél genoegen hernomen.

Regelmatig reizen een aantal geneesheren en specialisten naar Myanmar om er de werking van de gesteunde projecten nog eens extra te gaan begeleiden en er zo tijdens hun verblijf allerlei heelkundige ingrepen uit te voeren en de nieuwste technieken aan te leren aan hun inlandse confraters. Het door ons gestuurde materiaal is hierbij van groot nut.

De inzet van velen helpen de opbouw van dit land vooruit en verhoogt de kansen op verbeterde geneeskundige zorg en onderwijs voor een bevolking die in de voorbije decennia héél wat heeft doorstaan.

Kiwanis club Gent Artevelde dankt hierbij ook vooral de firma Devos-Debuck N.V. uit Gent die hen opnieuw een kraan en heftruck met bemanning ter beschikking stelde voor het laden van deze containers. Zonder deze hulpmiddelen zou het onbegonnen werk zijn om zoveel zwaar materiaal geladen te krijgen.

En zo neemt onze club deel aan een sociaal project ver over de grenzen van onze divisie heen.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page