top of page

Kerstactie 2021

KERSTACTIE 2021 DERTIG JAAR OUD


Het kiezen van een doel, en er dan 30 jaar kerstactie voor voeren, betekent veel voor een service club.

Frans Van Langenhove, toen voorzitter sociale commissie, kwam in 1991 met een voorstel naar buiten en ging er ten volle voor met instemming van de ganse club.

Het Kinderkankerfonds UZ-Gent had er een sponsor bij.


In al die jaren zijn er heel wat aanpassingen geweest.

Het begon aan de Vrijdagmarkt ter hoogte van het groot kanon. Daar mochten we onze OLD TIMER BAR openen en werden gevulde kerstlaarsjes en glühwein verkocht.

Een jaar later was er nog een standplaats bijgekomen en werden ook op de Kouter, aan de blauwe kiosk, laarsjes verkocht.

Omdat de kostprijs te hoog geworden was werden de laarsjes vervangen door de beertjes die tot op heden aangeboden worden.

Een idee van Wim De Jonge & Vincent Messiaen dat nog altijd stand houdt.


Er werd ook medewerking van de Gentse Dekenijen verkregen en de beertjes werden jarenlang in displays verdeeld over de verschillende winkels van een tiental dekenijen. Opnieuw succes dat jammer genoeg de laatste jaren (mede door corona) voor een groot deel afgeblokt werd.


Maar de actie ging, niettegenstaande alle hinder die moest overwonnen worden, verder. Inmiddels was er al geïnvesteerd in een overdekt kraam dat jaar in jaar uit dienstig was zowel in de Lange Munt als op de Kalandeberg.

Heel wat gedoe om het op te zetten en af te breken en op te slaan in één of andere garage van een aangrenzende winkelier (Pain & Compagnie) die uit sympathie zijn medewerking verleende, waarvoor dank.


Het jaar 2021 in volle coronaperiode zorgde voor een nieuw probleem.

De standplaats op de Kalandeberg werd door de stad Gent aan anderen toege-wezen en dus moest er een nieuwe locatie gevonden worden.

Door bemiddeling van enkele leden van de club werd een leegstaand pand in de Koestraat kosteloos ter beschikking gesteld en zo werd daar de eerste POPUP ingericht. Met succes !


Er werden niet alleen de inmiddels alom gekende beertjes verkocht maar ook het

Kiwanis Artevelde bier ZIEVEREERE werd in pakketjes, met of zonder glas, aangeboden. En ja, de verkoop bereikte opnieuw hoogtepunten. Een nieuwe start voor het volgend decennium ?


Dank aan de vele leden die in de loop van die 30 jaar meehielpen aan de realisatie van deze kerstactie en, vooral dank aan de jongere leden die dit avontuur met enthousiasme een nieuw elan hebben bezorgd, wat een waarborg voor de toekomst betekent.


KKF UZ-Gent kan verder op de steun van Kiwanis Gent Artevelde rekenen met de wetenschap dat de vele duizenden Euros goed besteed worden in de verdere uitbouw van het project KOESTER dat prioritair door de club werd gesteund van bij de start.

EM


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rebron

Comments


bottom of page