top of page

Pinguinveiling 15.11.2012

VEILING PINGUINS HAALT RECORDBEDRAG VAN 111.000 €

Na het succesvolle project “Parels van Zwijnen” in 2010, besloot Kiwanis Gent Artevelde dit najaar een tweede kunstveiling te organiseren.

Twee jaar voorbereiding ging vooraf aan het nieuwe evenement : “Gerlache Strait / Ghent Island – een veiling van artistieke pinguïns”.

Het waren opnieuw initiatiefnemer Jean Louis Coppers en zijn team van de feestcommissie die de schouders hebben gezet onder deze onderneming die volledig past in het motto van Kiwanis International: "Serving the Children of the World".

Negen scholen voor kinderen met een beperking uit onze provincie werden geselecteerd, om onder leiding van een kunstenaar of een leerkracht plastische opvoeding hun pinguïns te bewerken.

Daarnaast werkten ook een aantal individuele kunstenaars aan het project mee.

Een gedreven veilingmeester – clublid Gerechtsdeurwaarder Roger Smet, bracht op donderdagavond 15 november 2012 in een volle zaal van het ICC/Gent een avond vol humor, enthousiasme en spanning.

34 pinguïns veranderden van eigenaar, met enkele topstukken op het eind van de veiling : ‘Ingewikkeld” van de kunstenaar Jo Van Ryckeghem haalde een prijs van 11.000 € en de tricolore “Belgica” werd op 15.000 € afgeklopt.

Tijdens de veiling zorgden meter Joke van de Velde ( voormalig Miss België ) en peter Kurt Burgelman ( Gentse groep Biezebaaze ) voor de sfeer en enkele interviews met deelnemende scholen en gelukkige kopers.

Uiteindelijk werd een totale verkoop van 111.000 € gerealiseerd !

De netto opbrengst van de veiling gaat terug naar de 9 scholen die aan dit evenement hebben meegewerkt. Zij zullen dit extra budget kunnen gebruiken om projecten uit te voeren die ten goede komen van de kinderen van hun school.

Het volledige project, de perscommentaren, de filmpjes en de foto’s zijn opnieuw te bekijken en te beleven op onze website: www.gent-artevelde.be en doorklikken naar “Pinguins”

Met dank aan het volledige team dat zich achter deze succesvolle actie heeft gezet.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rebron

Comments


bottom of page