top of page

Zweet DonatiePROJECT COVID19 HONDEN

In het kader van een nationaal project werd ‘COVID19 Honden’ in Oost Vlaanderen op poten gezet door onze Ltg Pascal Vandemeulebroecke die zich kon verheugen in de medewerking van vooral Wim De Jonge en Vincent Messiaen met respectievelijke echtgenotes, waarvoor onze dank.

Op zaterdag 19/12/2020 ging een staalafname van zweetstalen door in “De Kantien” Kanodreef 1, 9000 Gent. Een vijftigtal vrijwilligers boden zich aan via leden van de Kiwanisclubs Gent Artevelde, Gent Golden Prinsenhof en Gent Belfort.

Kiwanis mocht zich ook verheugen op de medewerking van 12 verpleegkundigen en stagairs van het AZ Jan Palfijn .

Deze staalafname heeft voornamelijk tot doel mee te werken aan de opleiding van honden bij het opsporen van COVID.

De eerste fase (ongeveer 2 maanden) is een puur wetenschappelijke validatiefase waarbij nagegaan wordt in welke mate de geur die de honden onderscheiden volledig te linken is aan COVID. Indien deze eerste fase wetenschappelijk aantoont dat honden effectief mensen met COVID kunnen onderscheiden van anderen, dan zal het aan de Regering zijn om te beslissen waar er honden kunnen worden ingezet (Vb luchthavens, woonzorgcentra, hulpdiensten zoals politie, brandweer, ingang van evenementen, scholen, ….).

In functie van die beslissing zullen dan honden moeten worden aangekocht en opgeleid en personeel worden opgeleid in een tweede fase, om na een centrale certificatie ingezet te worden.

Na de staalafname zweetstalen werden de vrijwilligers via een neusswap op Corona getest. De uitslag zal hen persoonlijk medegedeeld worden

Een mooie actie die volledig coronaproof werd georganiseerd en waar Kiwanis fier mag op zijn hiermee te hebben geholpen in de strijd tegen deze verschrikkelijke pandemie.Verder nog enkele links:

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Rebron

Comentarios


bottom of page